Katalogi 2019
Katalog Profi.pdf

Katalog H&G 2019.pdfobiščite nas

REM POWER Skupina d.o.o.
Poslovna cona Komenda
Pod lipami 10, 1218 Komenda

Pokaži na zemljevidu

vprašajte nas

Potrebujete pomoč
ali imate vprašanje?
T.: 08 2000 940
pon-pet: 08:00 do 16:00
E: info@rem-power.com

Novice in obvestila

Kako izbrati visokotlačni vodni čistilnik?

Pomlad je tu in sedaj je primeren čas za tako imenovano »spomladansko čiščenje«. Vsi veselo čistimo stanovanja, terase, garaže, jeklene konjičke in se pripravljamo na sončne dni.

Med takšna opravila sodijo tudi čiščenje kolesa, motorja, avtomobila, terase ipd. Ker zna biti tovrstno delo precej zamudno in utrujajoče si ga seveda želimo karseda olajšati. Eden od načinov je izbira visokotlačnega čistilnika. Veliko ljudi za opis tovrstnega stroja uporablja besedo »štrajfiks« ali pa kar sam opis blagovne znamke, kar ustvarja manjšo zmedo med potrošniki. Pravilni izraz je visokotlačni vodni čistilnik. Torej, poraja se vprašanje, kateri visokotlačni čistilnik izbrati? Obstaja več blagovnih znamk, prva stvar, ki jo moramo vedeti pa je - namen uporabe.

Poleg tega moramo biti pozorni na čas uporabe ter kvaliteto samega čistilnika. Priporočamo nakup visokotlačnega čistilnika blagovne znamke, ki ponuja črpalko iz lahke litine (in ne iz plastike) pri vseh modelih, tudi pri osnovnih. Tovrstne črplake so kvalitetnejši, v primeru okvar pa je možno popravilo oz. zamenjava posameznega dela. V grobem delimo visokotlačne čistilnike za domačo uporabo, kot je npr. pranje kolesa, motorja, avtomobila, terase (priporočam črpalko iz lahke litine in bate s kaljenega jekla), čistilnike za manjše obrtne delavnice, ki že omogočajo daljšo neprekinjeno uporabo (črpalka z medeninasto glavo, bati prevlečeni s keramiko) ter čistilnike za profesionalno rabo, ki omogočajo dolgotrajno neprekinjeno delovanje in so primerni za obrt, industrijo in kmetijstvo (linijska črpalka z medeninasto glavo in keramični bati). Vkolikor boste visokotlačni čistilnik uporabljali dalj časa neprekinjeno torej pazite na pravilno izbiro, saj se v nasprotnem pregreva motor in lahko pride do okvare. Visokotlačni čistilniki imajo tudi posebne nastavke in šobe, ki omogočajo razpršitev curka pod različnimi koti ter regulacijo moči vodnega curka, zato je strah, da bi s tovrstnim čiščenjem odstranili lak povsem odveč. Uporaba visokotlačnega čistilnika je primerna tudi zato, ker pri čiščenju avtomobila odstrani pesek in drobne kamenčke, ki jih ob čiščenju z gobo tako ne raznašamo po površini avtomobila ter se na ta način izognemo manjšim praskam. Torej, olajšajte si delo in uživajte v sončnih dneh!

Avtor: Alenka Toplak


Novosti

O podjetju

O spletni strani

Kontakt

REM POWER Skupina d.o.o.
Poslovna cona Komenda,
Pod lipami 10,
SI - 1218 Komenda
Telefon: +386 8 200 09 20
E-pošta: info@rem-power.com
©2019 REM POWER Skupina d.o.o. Vse pravice pridržane.
);