Katalogi 2019

Rem Power katalog profi in industrija-1Rem Power katalog profi in industrija-2
Profi&Industrija 2018/19


Generalni 2016/2017

obiščite nas

REM POWER Skupina d.o.o.
Poslovna cona Komenda
Pod lipami 10, 1218 Komenda

Pokaži na zemljevidu

vprašajte nas

Potrebujete pomoč
ali imate vprašanje?
T.: 08 2000 940
pon-pet: 08:00 do 16:00
E: info@rem-power.com

Dogodki

Dilex v sodelovanju do novega gasilskega avtomobila

Pri podjetju Dilex so sodelovali (donirali) nabavo novega gasilskega avtomobila GVC 16/25 Mercedes Atego 1329 4x4 AF za gasilsko brigado PGD Moste.

Nagovor poveljnika 020

"Kakor seješ, tako boš tudi žel. Ja, star slovenski pregovor, ki pa še kako velja v današnjem življenju. Kar nekaj časa smo orali, ravnali, utrjevali, (predvsem v občinskih proračunih nekaj zadnjih let), da smo imeli kam posejati in če seješ tudi žanješ."

"Natanko pred enim letom  v predbožičnem času, smo z Županom podpisali pogodbo za podvozje gasilske avtocisterne, leto za tem pa lahko ponosno ugotovimo, da je vozilo v celoti izdelano, opremljeno in pripravljeno za operativno delo moščanskih operativcev."
 

"Kot sem pred letom zapisal, je to vrhunec sedanje generacije in po videnem to lahko tudi potrdim. Kaj pa je sploh ves ta bum? V nadaljevanju Vam bom poskusil opisati naš pridelek. GVC – 16/25 8+1 MERCEDES BENZ Atego 1328 je uraden naziv vozila po tipizaciji GZS. Je skupne dovoljene teže 13 ton s pogonom na vsa 4 kolesa (4x4) z ABS zavorami, zaporo diferenciala, ojačanim vzmetenjem ipd. Motor je ekološko naravnan Evro 4 in zmore 286 KM, kar pomeni preko 100 k/h pri polni obremenitvi. Vozilo ima ustrezen stalni odgon za črpalko z vgrajeno elektronsko pripravo plina za črpalko. Sklopka je daljinsko vodena pri črpalki."  

"Nadgradnja vozila GVC 16/25 (8+1) za prevoz vode, opreme in moštva je izdelana po DIN standardih 14530  z oznako TFL 16/25 na podlagi tipizacije GZ Slovenije in dodatnimi zahtevami naročnika. V podaljšani kabini je prostor za sedem gasilcev. V smeri vožnje so štiri sedišča z varnostnimi pasovi, na nasprotni strani pa so vgrajeni trije dihalni aparati in sicer na način, da se gasilec opremi z IDA v sedečem položaju med vožnjo. Ob strani so nameščene 4 svetilke in 2 prenosni radijski napravi. Podaljšana kabina je v celoti izdelana iz poliestra."  

"Nadgradnja podjetja Zigler je izdelana po tehnologiji CFK/GFK iz aluminija in panelnega sestava lahkih profilov ALPAS. Stranski prostori za opremo so zaprti z drsnimi vratnimi roloji, prostor črpalke pa s preklopnimi vrati. Vzdolžno je v notranjosti nameščen rezervoar za 2.500 litrov vode izdelan iz poliestra. Za potrebe po električni energiji in osvetlitvi je nameščen 7 kW elektro agregat, na strehi vozila je teleskopski steber, višine 3,6m, z 2 x po 1000 w reflektorjema avtomatsko vodena preko daljinskih nadzornih plošč (možnost obračanja za 360 stopinj in poljubno regulacijo naklona) V zadku vozila je nameščena sodobna kombinirana črpalka (visok in nizek tlak) Zigler FPN 10-2000 2 HH. Črpalka ima avtomatsko odzračevanje trokomat - plus, samodejni sistem za uravnavanje obratov – tlaka, z možnostjo izključitve in ročnega upravljanja. Nameščena je Zigler-ans naprava za vklop črpalke, sistem proti pregrevanju."  

Ob strani je naprava s 60 m visokotlačno cevjo NW 25 in pištolnim ročnikom Nepiro Ergo za hitro gašenje ognja. Spredaj je nameščen vitelj Warm – 5.400 kg. Na strehi vozila je nameščena tridelna raztegljiva lestev (14 m v naslonu) in manjša A lestev, ki je razstavljiva (A-3,5m- naslonska 6m). Prav tako so na strehi 4 A sesalne cevi in strešni zaboj dolžine 2,5 m za opremo in orodje.  

"Prostori ob strani (boksi) so namenjeni opremi in orodju in so izvedeni skladno s tipizacijo GZS. Vsa oprema je vpeta posamično v pritrdišče (z možnostjo hitrega snetja) in je oblikovana v skladu s pravili varnega dela. Vsi boksi so osvetljeni, bočno pa se spustijo stopnice za lažji dostop do opreme, ki je zložena na zgornjih policah. Razdeljeni so po sekcijah – elektrika, vlomno orodje in oprema, armature za vodo, armature za penilo, tehnično reševalna oprema, prva pomoč, izpihovalec zraka, dodatna dva dihalna aparata s 4 rezervnimi jeklenkami, 3 potopne črpalke, 120 litrov penila, ipd."  

"Verjemite, da bi se dalo o vozilu še pisati, saj smo posamezniki pustili v njem eno leto trdega dela, usklajevanja, načrtovanja itn., vendar zaenkrat toliko. No, skoraj bi pozabil: cena vozila je na koncu znesla dobrih 250.000,00 eur in če smo že pri denarju, bi se rad zahvalil vsem občanom, občankam in obrtnikom za prispevke pri letošnjem koledarju, ki pa mislim, da je bil tudi nekaj posebnega, saj v tekočem letu društvo praznuje 80 let. Tako kot vedno, brez podpore so-krajanov, pač ne gre. Konec koncev je vozilo namenjeno hitrejši, boljši in učinkovitejši pomoči vsem nam."  

Ob vsem tem t.i. gospodarskem področju delovanja in dela društva, pa nismo pozabili na nenehno rast društva, v smislu operativne pripravljenosti in izobraževanja članov, ki so le tako lahko kos različnim izzivom ter nalogam, ki so zelo pomembne za resnično pravilen pristop v reševalnih in drugih akcijah."       

"Da pa imamo kam pospraviti »kravco«, smo od oktobra pa do konec decembra prenovili in na novo uredili »štalco«. Več o tem pa v naslednji izdaji Apnence."    
Poveljnik  020


Vir: www.pgd-moste.si

Novosti

O podjetju

O spletni strani

Kontakt

REM POWER Skupina d.o.o.
Poslovna cona Komenda,
Pod lipami 10,
SI - 1218 Komenda
Telefon: +386 8 200 09 20
E-pošta: info@rem-power.com
©2018 REM POWER Skupina d.o.o. Vse pravice pridržane.
);